musica ...... ( 2 clicks a = Play )

El misteri de la Música


Sempre he pensat, com pot ser que la música ens influeixi tant en el nostre ànim.
Com pot ser que la combinació de només set notes ens provoqui un impacte no sols a nivell personal sinó alhora també a milers de persones de cultures diferents i llocs molt distants.
És un misteri com s’associen sons amb realitats viscudes.
En el muntatge de les meves pel·lícules, abans amb Súper 8 i ara en vídeo, estic molt temps per triar les músiques que encaixin amb les imatges i que reprodueixin la sensació que busco.
Sempre em meravella com en la mateixa seqüència de la pel·lícula, segons quina música hi poso, es reflecteixen unes sensacions diferents: pau, misteri, acció, tranquil.litat, por, etc.

Sobre el mateix tema, reprodueixo fragments d’aquest article del Diari AVUI

LA MÚSICA

Definició de diccionari "La música és l'art que s'expresa mitjançant l'ordenació dels sons en el temps"

"........¿on és la màgia de les notes que, combinades d'una determinada manera, poden arribar a tenir aquesta capacitat evocadora tan gran?
Un dia ets a casa, la mar d'alegre, sents que a la ràdio posen Brothers in Arms i, per culpa dels Dire Straits, se't gira el dia. Sense tu voler-ho, escoltar aquella cançó t'ha estovat com una galeta de Vilada en llet calenta. Un altre dia, passejant amb l'MP3 a les orelles, escoltes l'obertura de Lohengrin i notes que cada vegada camines més de pressa, trepitjant l'asfalt amb passa més segura. Em pregunto, també, si la intenció que tenia el mateix Wagner en compondre La mort d'Isolda era que, en sentir-la, ens entristíssim. No ens predisposem pel nom del passatge, és la música mateix que ens marca l'estat d'ànim. Igualment, si fem escoltar L'idili de Sigfrid a un amic, sense que ell en sàpiga el títol ni l'hagi sentit mai, probablement notarà que el seu cor s'eixampla i que, potser no sap de qui, però s'està enamorant.


.....Què ballem nosaltres quan no ens veu ningú? La nostra vida, sense la música, s'assemblaria poc a la nostra vida. Ens hauria robat moltes emocions intenses que, per a bé o per a mal, són les millors. Les notes són petons a l'esperit. Són el veritable tast de la nostra ànima. A vegades no calen pastilles, cal encertar la música que ens convé a cada punt i moment. "
Xavier Bosch



AVUI, 21/5/2007